Nytt bostadsområde planeras i östra Uddevalla

I östra Uddevalla planerar Uddevallahem för ett nytt bostadsområde med inte mindre än 240 nya lägenheter. Under året köptes marken, totalt cirka 22 000 kvadratmeter, av Uddevalla kommun för 17 miljoner kronor.

De här stora planerna är en del i Uddevallahems långsiktiga strategi att utveckla Uddevalla. Det här är ett attraktivt område, där våra hyresrätter kommer att bli ett bra komplement till de villor och bostadsrätter som idag dominerar området.

Men exploateringen av Rydingsberg, som det nya området är tänkt att heta, kommer inte att komma igång än på några år. Bland annat måste detaljplanen för området ändras innan det går att bygga nya bostäder.

När det väl är dags kommer området att byggas ut i fyra etapper, i den takt marknaden tillåter. Det nya området kommer att ha Äsperödshemmet, det avvecklade vårdboendet, som central punkt.

Det är också ombyggnad av just Äsperödshemmet som ligger i den första etappen. När hela området är utbyggt handlar det om 240 nya bostäder i flerfamiljshus i allt från två till sex våningar.