Vi tar social hänsyn

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas och känna sig trygga – och vi vill att vår kommun ska utvecklas på ett positivt sätt som gynnar oss alla.

Uddevallahem gör en rad olika saker för att bidra till detta. Ett viktigt exempel är från vår stora renovering på Visvägen i höst. I samarbete med entreprenören Tuve Bygg såg vi till att långtidsarbetslöse Ziwar Youssef, boende i bostadsområdet men ursprungligen från Syrien, projektanställdes.

Det har varit ett fantastiskt lyckat initiativ. Uddevallahem kommer fortsätta att ställa krav på social hänsyn i våra upphandlingar, för att främja sysselsättningsmöjligheter för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.

En annan grundbult för oss är att våra hyresgäster ska känna sig trygga i sina bostäder. Senaste åren har vi haft några otäcka brandtillbud och mot bakgrund av detta var det viktigt för oss att i slutet av året få bjuda in till ett möte om brandsäkerhet i området Trubaduren.

Räddningstjänsten visade bland annat hur man släcker en brand med brandfilt eller pulversläckare, och visade hur illa det kan gå om man försöker använda vatten för att släcka en kastrull med olja i.