Satsningar på utemiljön

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas i sin hemmiljö och hitta naturliga samlingspunkter i området där man bor. Det är ett av skälen till att vi satsar på våra bostadsområden.

Vi är särskilt stolta över de satsningar vi gör på utemiljön i våra områden runt om i Uddevalla. Under 2015 har vi till exempel byggt vår andra multiarena på Norr, den här gången i området Trubaduren. Invigningen i juli gav ett tydligt bevis på att arenan var efterlängtad.

På Norr bor det mycket människor på förhållandevis liten yta. Det är mot bakgrund av detta som Uddevallahem sett det som extra viktigt att satsa på grönare innergårdar, med grillplatser och trevliga mötesplatser.

Tureborg är ett annat område där utemiljön genomgått en stor förvandling under året. På Tureborgsvägen 1-3 har vi skapat en grön innergård, anlagt ett stort trädäck med härlig utsikt över Bäveån, byggt en ny lekplats och ny tvättstuga. Och längre bort på Tureborgsvägen har vi anlagt en grillplats som verkligen är utöver det vanliga.

Dessutom fyller vi då och då våra områden med aktiviteter. Under året har vi till exempel traditionsenligt firat Tureborgsdagen och vi har även, ihop med handlarna, haft Skogslyckans dag. Det här ser vi som viktiga arrangemang för att stärka områdens identitet och sammanhållning.