Aktiviteter där alla kan vara med

Hos Uddevallahem bor alla kategorier människor – unga, gamla, barnfamiljer, ensamstående, högavlönade, arbetslösa och så vidare. Det säger sig självt att de ekonomiska förutsättningarna varierar i motsvarande grad bland våra hyresgäster.

När Uddevallahem satsar på subventionerade aktiviteter bottnar det i just detta – att för en stund ge alla hyresgäster samma ekonomiska möjligheter, och samtidigt inspirera till nya upptäckter.

Under 2015 inledde vi till exempel ett samarbete med Uddevalla Sim. Simklubben har en stor verksamhet, där inte minst nybörjarsimmet Baddaren är väldigt populärt. Uddevallahem ser det som otroligt viktigt att alla unga ges chansen att lära sig simma, och därför står vi för halva kostnaden för de hyresgäster som anmäler sig till Baddaren.

Vi drog under året också igång vår fotbollsskola. I samarbete med IK Oddevold erbjöd vi både på påsklovet och sommarlovet några kostnadsfria dagar i fotbollens tecken på Thordéngården.

Ett annan populär aktivitet var vår sportlovsbio med filmen Big Hero 6, där det inte tog lång tid innan samtliga 211 biljetter var slut.