Avtalet klart för framtidens boende

- Äntligen!
Glädjen hos Carin Ramneskär, styrelseordförande, gick inte att ta miste
på när avtalet mellan Uddevallahem och
Peab var klart. Parterna skrev på i
slutet av september och investeringen
på 137 miljoner kronor var därmed
i rullning.

Förhandlingarna om att bygga åttio nya lägenheter i kvarteret Fisketången på Skogslyckan och i Folkets Park, hade pågått ett tag, men den 27 september var det dags för parterna att skriva på. Samma dag offentliggjordes planerna under en presskonferens.

- Vi märker att allt fler väljer det bekymmersfria boendet som hyresrätten innebär. Därmed känns det helt rätt när vi gör den här satsningen. De nya lägenheterna kommer att bli ett bra komplement till Uddevallahems befintliga bostadsbestånd, sa stiftelsens vd, Thomas Aebeloe.

Avtalet innebär att Uddevallahem låter bygga 32 nya lägenheter i ett åttavåningshus i kvarteret Fisketången på Skogslyckan och 48 lägenheter i två lamellhus i gamla Folkets Park. En investering på 137 miljoner kronor.

Nybyggnationen symboliserar dessutom en ny era i Uddevallahems historia då stiftelsen framöver vill vara en del av Uddevallas utveckling och en aktiv part i kommunens boendestrategi.

- Det finns ett stort behov av nya lägenheter och vi gläds åt att vi kan möjliggöra en boendekarriär för våra hyresgäster, menar styrelseordförande Carin Ramneskär.