Personalen gör
den stora skillnaden

De kan jobba med gräsklippning, siffror eller Facebook – Uddevallahems personal är företagets vassaste tillgång och under 2013 har stiftelsen berikats med ytterligare fyra nya medarbetare. En av dem en Mikael Måneling, distriktschef på Norr.

Det började sommaren 1989. Mikael Måneling fick sitt första sommarjobb på Uddevallahem, distrikt söder. Väl inne i organisationen rullade det på. Mikael tillbringade många av sina somrar och vinterlov som fastighetsskötare hos företaget.

När skolan tog slut blev Mikael timanställd som fastighetsskötare och år 2000 fick han fast anställning. Under åren som gått har han varit fackligt aktiv och även fungerat som internrevisor i miljö- och arbetsmiljö. När han i början av 2013 fick förfrågan om att ta rollen som ny distriktschef på Norr, blev svaret självklart ja.

- Mikael är ett underbart exempel på hur man kan visa framfötterna och jobba sig upp inom Uddevallahems organisation. Nu sitter han i ledningsgruppen, säger Linda Samuelsson, ekonomi- och personalansvarig i företaget.

Uddevallahem jobbar aktivt med att få in ungdomar i organisationen i form av lärlingar, sommarjobbare eller praktikanter. Tanken är att locka unga till fastighetsbranschen eftersom det kommande generationsskiftet med pensionsavgångar kommer allt närmare. Av företagets 80 anställda är elva personer mellan 60 och 65 och 28 anställda är mellan 50 och 59.

Under 2013 ökade antalet anställda med fem procent, vilket i realiteten motsvarar fyra personer. Däremot handlar det inte om tillsvidareanställningar utan snarare ett resultat av ett tätt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Uddevallahem. Företaget är noga med att ta ett aktivt samhällsansvar och ”dra sitt strå till stacken” för att hjälpa unga ut på arbetsmarknaden. Ökningen i antalet anställda handlar därmed i första hand om olika arbetsmarknadsåtgärder.

 

En ny tjänst som inrättades under 2013 är rollen som trygghetsvärd. Tanken med tjänsten är att öka tryggheten i stiftelsens trygghetsboende på Sunnanvindsvägen. Från och med 1 maj 2013 arbetar Bjarne Svensson som trygghetsvärd, en roll som uppskattas mycket av hyresgästerna i huset.

En annan tjänst som förändrats och fått nytt ansikte är förvaltningschefen som numera blivit fastighetschef. Från och med augusti 2013 tog Ronny Bohm över tjänsten från Thomas Zetterlund som går i pension under 2014.