Efterlängtat spadtag för Fisketången

Regnet duggade tätt men vattendropparna tog inte udden av den historiska dagen för Uddevallahem. Den 28 oktober sattes spaden i jorden för att symbolisera byggstarten
av 32 nya lägenheter i kvarteret
Fisketången på Skogslyckan.

Det var styrelseordförande, Carin Ramneskär, som tillsammans med vice ordförande Paula Berger och Peabs projektutvecklingschef, Staffan Lundqvist, som satte den symboliska treskaftade spaden i jorden på Skogslyckan. Och vd:n, Thomas Aebeloe, var påtagligt glad och nöjd inför den samlade pressen.

- Nu bygger vi nya fräscha lägenheter i ett populärt område i Uddevalla, sa han.

Att området är populärt rådet det ingen tvekan om. Sedan Uddevallahem släppte nyheten om byggnationen av lägenheterna, har intresset från allmänheten varit över förväntan.

Och kanske är det stora intresset inte något att förvånas över. De planerade 32 lägenheterna i åttavåningshuset har ett perfekt läge med närhet till både natur, hav och centrum. Huset är ett så kallat lågenergihus, vilket innebär en lägre energianvändning, och påverkan på miljön.

Byggnationen av kvarteret Fisketången påbörjades under oktober månad 2013 och lägenheterna beräknas stå färdiga och inflyttningsklara 1 mars 2015.