Spaden i jorden på historisk mark

Solen skymtade fram bakom molnen när den treskaftade spaden åkte ner i jorden. Den 2 december 2013 togs första steget mot förvandlingen av den historiska marken
där tusentals Uddevallabor har svängt
sina lurviga, till en ny epok där
Folkets Park blir boplats för
kommande generationer.

- Vi är så glada över att få vara med och förädla den här platsen. Nu ska man kunna bo här också, inte bara dansa och roa sig, som man tidigare gjort, sa Uddevallahems styrelseordförande, Carin Ramneskär, när hon satte spaden i jorden.

Så snart ceremonin var över satte markarbetena igång och under januari månad i år påbörjades arbetet med de första huskropparna. Den 1 maj 2015 beräknas hela byggnationen stå färdig och lägenheterna inflyttningsklara för de nya hyresgästerna.

Spadtaget togs för Uddevallahems satsning på två lamellhus i Folkets Park, med totalt 48 lägenheter i olika storlekar. Precis som i kvarteret Fisketången har man valt att satsa lite extra på hyresrätterna, allt för att möta framtidens krav på boende. Och hittills har intresset varit enormt.

- Det här är ju ett fantastiskt läge. Nära till centrum och samtidigt nära till naturen. Det attraherar många, menar Uddevallahems vd, Thomas Aebeloe.