Ungdomarna blev ett
vinnande koncept

Att arbeta med ungdomar är en självklarhet för Uddevallahem. Det är ett sätt att säkra upp arbetskraft inför framtiden, men också en del av stiftelsens samhällsansvar.
Och just den inställningen resulterade
i att Uddevallahem blev 2013 års
vinnare av Framtidsindex.

Sedan flera år tillbaka råder brist på kvalificerade tekniker och ingenjörer inom fastighetsbranschen och för att uppmärksamma problemet har branschtidningen Fastighetsnytt och arbetsgivarorganisationen Fastigo instiftat priset Framtidsindex. Priset går till det företag som lyckas få fler ungdomar att söka sig till fastighetsbranschen och 2013 kammade Uddevallahem förstaplatsen.

Stiftelsens vd var naturligtvis mycket glad över utnämningen, speciellt eftersom det handlar om ett arbete som gynnar framtida generationer.

- Det är jätteroligt att vi får uppskattning för att vi jobbar med de här frågorna, sa Thomas Aebeloe. Enligt juryns motivering har Uddevallahem ”ett metodiskt och strukturerat arbetssätt för att kunna ta emot såväl traineer, lärlingar och praktikanter som sommarjobbare”. Och för Uddevallahem är utnämningen ett kvitto på att de jobbar på rätt sätt med de här frågorna. Under flera år har företaget haft ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen och med skolor i kommunen för att locka ungdomar till sig. Det har resulterat i många sommarjobbare, - under 2013 anställde Uddevallahem 50 tjejer och killar mellan juni och augusti - lärlingar, praktikanter och en trainee som numera har blivit fastanställd.

- Vi jobbar med traineeprogram för att få spetskompetens inom företaget. Det har bidragit till att vi har fångat upp en hel del goda kollegor, menar Aebeloe.

Framtidsindex delades ut den 18 september 2013 på Business Arena i Stockholm och priset var ett diplom och en plats i Novares Talangprogram, där framtidens ledare inom fastighetsbranschen utbildas.